Puanlama sisteminin değiştirilmesi lazım.
Araştırma konusunda benimle aynı, hatta daha düşük seviyede olan kişilerin araştırma puanları benimkinden yüksek!

Araştırma binası ve üniversiteyi geliştirmiş olduğum için araştırma sürelerim kısa. Eğer süre ile puan veriliyorsa araştırmanın asıl olan, yani kısaltılmamış süresi ile puan verilmesi gerekir.

Bazı uzun süren fakat az maden tüketen araştırmaları yapıyorum. Maden tüketimine göre araştırma puanı belirlendiyse eğer kısa süren fakat sürecine göre daha fazla maden tüketen araştırmaların maden miktarına bağlı puanlanması hatalıdır. Her araştırmanın her seviyesinin katlanarak artan sabit bir puanı olmalı.

Buradaki sistem aynen şu:
Hızlı gelişen düşük puanda kalacak, yavaş gelişen uzun süre harcadı yükselecek. Taktik oynayan, taktik oyunu seven sıralama ile cezalandırılacak, eh işte diyen, ara sıra giren oyuna kazandırılmak için bir bakacak yükseklerdeyim. Hiç oyuna girmeden kazanıyorum nasılsa. Nano alanlar pekte akıllı değil! Ayda yılda bir girsem yeter.

Kuru kalabalık iticidir. Oturup puanlama üzerinde biraz kafa yorun lütfen. EU2 de de aynısını yaşadık. Araştırmada oyuna başladığımda zirvede olan Tolga şimdi çok gerilerde, ben zirveye çıktım. Halbuki bitmemiş 3 araştırmam halen sırada bekliyor. Sıralama rekabetini tamamen ortadan kaldıran, oyundan soğutan bir yaklaşım. Lütfen...